Kozijnen vervangen

Waarom zou men kozijnen vervangen en wat komt er bij kijken? Het vervangen van kozijnen kan één of alle van de volgende redenen hebben:

  • je wilt betere isolatie van jouw woning
  • het uiterlijk van jouw woning aanpassen
  • veiligere oplossing
  • oude kozijnen zijn verrot of beschadigd

Je bent op deze pagina omdat je waarschijnlijk overweegt om de kozijnen te vervangen. De ervaring leert wel dat veel mensen toch een beetje huiverig zijn dit te laten doen. Je kunt bijvoorbeeld denken dat jouw woning een bouwput wordt, of dat het bijzonder lang duurt voordat de klus geklaard is.

Wij kunnen je gerust stellen, het vervangen van een venster inclusief glas wordt snel uitgevoerd door kozijnzetters. Het is een routine klus en heel goed uit te voeren in een dag. Deze klus is vaak een dure klus, dit komt omdat het materiaal duur is en het vervangen veel tijd kost.

Betere isolatie

Veel woningen hebben oude kozijnen die geen goede isolerende werking hebben. Het kan zomaar zijn dat je veel te veel geld over de balk gooit. De nieuwste kozijnen zijn voorzien van slimme technieken om zo goed mogelijk te isoleren. Er zitten bijvoorbeeld luchtlagen in de kozijnen die een perfecte isolerende werking hebben. Daardoor kan het vervangen van de kozijnen slim zijn.

Vervangen omdat ze verrot zijn

Kozijnen die al een lange tijd dienst doen kunnen op een gegeven moment gaan rotten. Dit ziet er niet uit, het is slecht voor de isolatie en zeker wanneer je jouw huis wilt verkopen is het geen pluspunt. Het vervangen van de kozijnen is dan echt nodig zodat jouw huis zijn waarde bewaard en je niet teveel stookkosten betaalt. Veel mensen kiezen dan ook voor kunststof kozijnen, deze zullen niet meer zo snel verrotten, ook niet met minimaal onderhoud.

Kunststof kozijnen vervangen

Kunststof kozijnen zijn de meest gebruikte kozijnen van tegenwoordig. Kunststof kozijnen worden vooral geroemd om de lage onderhoudskosten: ze hoeven niet geschilderd te worden en slechts zo nu en dan gereinigd te worden. Bovendien hebben kunststof kozijnen een hoge isolatiewaarde, waardoor je gemakkelijk op de energierekening kunt besparen. De kosten voor kunststof kozijnen liggen rond de €750 euro per vierkante meter, inclusief BTW, HR++ glas en montagekosten.

Houten kozijnen vervangen

Houten kozijnen werden tot enkele tientallen jaren terug in vrijwel elke woning gebruikt. Houten kozijnen zijn heel handzaam en prettig om mee te werken omdat ze gemakkelijk aan te passen zijn. Als de plaats waar het kozijn moet komen iets grilliger is en het kozijn net niet past, kan een houten kozijn zo bewerkt worden dat het wel weer prima past.

Houten kozijnen hebben meer onderhoud nodig dan kunststof of aluminium kozijnen. Ze moeten zo nu en dan gereinigd en geschilderd worden. Sommigen zien dat echter als voordeel omdat de kozijnen hiermee een ander kleurtje kunnen krijgen waardoor de woning weer eens een andere look krijgt. Inclusief HR++ glas en montage betaal je circa €850 euro per vierkante meter kozijn.

Aluminium kozijnen vervangen

De laatste tijd zijn aluminium kozijnen steeds populairder aan het worden. Aluminium kozijnen hebben een hoge levensduur en net als kunststof kozijnen een hoge isolatiewaarde. Daarbij vereisen ze weinig onderhoud. De kosten zijn wel vrij hoog: je betaalt rond de €950 euro per vierkante meter kozijn, inclusief montage en HR++ glas. Al met al zit er dus nog wel wat verschil tussen de diverse materialen.

Voor een veiliger huis

Kozijnen vervangen wordt ook vaak gedaan bij huizen waar de veiligheid niet meer gewaarborgd is. Gelukkig zijn er nu kozijnen die voldoen aan de verschillende SKG keurmerken die inbrekers echt buiten houden. Ook kan het zomaar zijn dat jouw inboedelverzekering daar ook goedkoper op wordt. En het is natuurlijk heel belangrijk dat je je veilig voelt in jouw eigen woning. Dit keurmerk staat voor kwaliteit en veiligheid.

Je woning veranderen

De kozijnen zijn echte blikvangers van een woning. Het kan zijn dat ze niet de uitstraling hebben die je wenst, of dat je er op uit gekeken bent. Het is dan ideaal om ze te vervangen met kozijnen die wel aan jouw smaak voldoen om zo het huis een geweldige nieuwe uitstraling te geven.

Kozijnen vergelijken?

Vergelijk het aanbod van kozijnen aanbieders in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

7 Comments