Glazen schuifdeuren

Glazen schuifdeuren kunnen een waardevolle toevoeging zijn aan een woning. Doordat glazen schuifdeuren erg veel licht doorlaten, kunnen ze de sfeer van de woning sterk vergroten. Glazen schuifdeuren zijn erg kwetsbaar en daarom is het aan te raden om je tijdens de periode voor de aanschaf goed te verdiepen in de mogelijkheden omtrent schuifdeuren. Zo voorkom je dat je een miskoop doet en bijvoorbeeld met een schuifdeur opgezadeld zit waar je achteraf spijt van krijgt.

Binnen- en buiten schuifdeuren

Schuifdeuren zijn verkrijgbaar voor gebruik binnenshuis en voor gebruik buitenshuis. Voor beide toepassingen zijn er heel verschillende schuifdeuren verkrijgbaar. Je kunt je voorstellen dat aan een schuifdeur die buiten gebruikt zal worden, andere eisen worden gesteld dan er worden gesteld aan schuifdeuren die voor binnenshuis gebruik bestemd zijn.

Om maar een eis te noemen: isolatie. Een schuifdeur die als deur tussen binnen en buiten fungeert, moet een goed isolerend vermogen hebben. Als de deur dit niet heeft, heb je als het ware weer enkel glas in de woning. Vooral omdat een glazen schuifdeur veel glas bevat, is het belangrijk een deur met een goed isolerend vermogen te kopen.

Voor gebruik binnenshuis komt dit minder krap. Binnen zijn de temperatuurverschillen doorgaans aanzienlijk kleiner dan tussen binnen en buiten, waardoor er niet langer een noodzaak is voor het goed isoleren van de glazen schuifdeur. Je kunt daardoor vaak met een goedkope schuifdeur af als het gaat om toepassingen binnenshuis.

Ophanging

De manier van ophanging bij diverse schuifdeuren kan uiteenlopen. De meeste schuifdeuren hebben een rails waar ze in glijden, maar er zijn ook schuifdeuren die middels wieltjes heen en weer worden gerold. Er zijn niet heel specifieke voor- en nadelen aan diverse wijzen van ophanging verbonden. Belangrijk is wel dat de kwaliteit van de gebruikte onderdelen in orde is.