Glas vervangen

Het vervangen van glas kan om diverse redenen noodzakelijk zijn. Vaak gaat het om glas wat kapot is gegaan, bijvoorbeeld omdat er iets of iemand doorheen is gevallen. Het kan echter ook zo zijn dat het glas vervangen moet worden omdat de kozijnen aan vervanging toe zijn en het glas niet in de nieuwe kozijnen passen. Een derde mogelijke reden om glas te vervangen is omdat het glas niet voldoende isolatie biedt. Zo zijn er nog steeds teveel woningen in Nederland die enkel glas aanwezig hebben. Dat terwijl dubbel glas prima betaalbaar is en veel beter comfort kan bieden dan enkel glas! Waarom zou je dan niet het enkel glas vervangen door dubbel glas?

Wie kan mijn glas vervangen?

Als het moment daar is om het glas te vervangen, wordt dit vaak uitbesteed aan glaszetters. Zij hebben vaak jarenlange ervaring als het om glas gaat, waardoor ze zonder veel moeite het oude glas kunnen verwijderen en nieuw glas (met eventueel nieuwe kozijnen) kunnen plaatsen. De kosten voor het plaatsen van een raam bedragen circa €300 euro waarbij de exacte kosten uiteraard afhangen van de grootte van de ramen, de bereikbaarheid van de kozijnen, de staat van de kozijnen, enzovoorts. Ook verschilt het tarief per glaszetter.

Je kunt eventueel diverse offertes opvragen (uiteraard bij verschillende glaszetters) om zo te proberen voor een zo laag mogelijke prijs het glas te laten vervangen. Houd er echter ten alle tijden rekening mee dat kwaliteit nu eenmaal geld kost. Let dus goed op dat je de kwaliteit op nummer 1 laat staan, anders kun je uiteindelijk veel duurder uit zijn.

Zie:
Isolatieglas