Rolluiken

Rolluiken hebben talloze voordelen. Daarom wordt er vaak gekozen voor het plaatsen van rolluiken. In dit artikel zullen we kort de voordelen van rolluiken bespreken.

Zonwering

De meest gebruikte reden is die van zonwering. Als je gordijnen gebruikt, komt er altijd nog wel wat zonlicht naar binnen. Bovendien komt er dan alsnog heel veel warmte naar binnen, die wordt niet tegengehouden met gordijnen maar wel met rolluiken. Rolluiken bieden daardoor een veel betere wering tegen de zon, waardoor de primaire taak van de rolluiken vaak het tegenhouden van de zon is.

Beveiliging

Een ander groot voordeel van rolluiken is de beveiliging. Waar ramen kwetsbaar kunnen zijn voor inbrekers – ze zijn immers in principe vrij eenvoudig in te slaan – zijn rolluiken dat niet. Rolluiken zijn er in tal van soorten en maten en ook in verschillende veiligheidsklassen. Wanneer je kiest voor veilige rolluiken, zijn ze niet of nauwelijks door inbrekers te openen.

Nadelen van rolluiken

Houd er echter wel rekening mee dat rolluiken ook nadelen hebben. Zo zijn rolluiken soms lastig te openen als de stroom uitvalt of als de kabel om de rolluiken te openen doorbreken of doorbranden. Vooral bij uitbraak van brand is het erg belangrijk dat er vluchtwegen overblijven om de woning te verlaten. Er komt wel eens een bericht in het nieuws dat mensen opgesloten zaten in een brandend huis doordat de rolluiken niet te openen waren. Vaak is dit een ongelukkige samenloop van omstandigheden en is het geen inherent probleem aan rolluiken zelf. Je hoeft dus zeker niet bang te zijn om rolluiken te gebruiken, maar moet wel goed opletten dat je voldoende veilige en bruikbare vluchtwegen overhoudt om jezelf – of je huisgenoten – in veiligheid te brengen als de situatie daartoe noopt.

Nieuwe kozijnen met rolluiken kopen?

Vergelijk het aanbod van kozijnen aanbieders in jouw regio en bespaar op de kosten door te kiezen voor de beste deal. Deze dienst is gratis en vrijblijvend.

Zie:
Rolluik info